Ortaokul Fen Bilimleri 8. Sınıf Yaprak Test 8 – Madde ve Endüstri / Madde ve Doğası

Bu sayfada Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girecek öğrenciler için ortaokul 8. Sınıf Fen Bilimleri Dersi Madde ve Doğası konu alanı 4. Ünite Madde ve Endüstri ile ilgili çıkabilecek sorulara örnekler verilmiştir. PDF olarak indirebilir, çoğaltabilir ve kullanabilirsiniz. Ücretsizdir, herhangi bir telif ücreti ödemenize gerek yoktur.

LGS – Liselere Geçiş Sistemi (LGS)

Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Türkiye’de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan ilköğretimden ortaöğretime geçiş sınavı sistemidir ve Ortaokul 8. Sınıf öğrencileri bu sınava girmektedir. 

LGS, TEOG sınavının yerine geçmiştir.

LGS’de çıkan Fen Bilimleri sorularının çözümüne yardımcı olmak üzere bu yaprak testler hazırlanmış ve ücretsiz bir şekilde, öğrencilerin, bu sınava çalıştıran öğretmenlerin özellikle Fen Bilgisi Öğretmenlerinin, velilerin ve idarecilerin kullanımına açılmıştır.

LGS’ye girecek tüm Ortaokul 8. Sınıf öğrencilerimize, onları çalıştıran öğretmenlerine, başta Fen Bilgisi Öğretmenlerine, velilere ve idarecilere dersdunyasi.net ailesi olarak başarılar diliyoruz.

ÖNCE DÜŞÜNELİM, SONRA CEVAP BULMAYA ÇALIŞALIM:

Kâinatta var olan maddelerin yapısında iki farklı değişim gerçekleşir.

Maddenin yapısında meydana gelen fiziksel değişimler ve kimyasal değişimler bir düzen içerisinde harika bir şekilde koordine edilmektedir.

Bu değişimler rastgele gerçekleşmiş olsa idi kâinatta bir düzen ve intizam olur muydu?

Yanma olayında kimyasal değişim gerçekleşirken, suyun hâl değişiminde fiziksel değişim gerçekleşmesi tesadüfi olabilir mi?

Maddenin yapısında meydana gelen değişiklikler sizce nasıl belirlenmiştir ve nasıl bir kanun ve düzenle kontrol altında tutulmaktadır?

Hayat kaynağımız olan su hâl değiştirirken kimyasal değişikliğe uğramış olsa idi içecek bir damla temiz su bulmamız mümkün olabilir miydi?

Tek bir örnek üzerinden gidersek bütün canlılara ve maddeye hükmü geçmeyen bir kuvvet, tabiat veya sebepler kâinatta gerçekleşen bu mükemmel olaylara parmak karıştırabilir mi?

Veya kâinata bu mükemmel intizamı veren merhamet ve şefkat sahibi bir kudret mi bu
işleri idare etmektedir?


Ortaokul 8. Sınıf LGS Fen Bilimleri Yaprak Testler

Bu sayfada Ortaokul 8. Sınıf LGS sınavı ile ilgilenenler ve LGS sınavına girecek öğrencilere yönelik Fen Bilimleri Testleri konusunda yadımcı olacak ücretsiz testler bulacaksınız.

Türkiye’deki yaygın bir algıya göre iyi bir üniversite okursanız iyi bir iş sahibi olursunuz. İyi bir üniversite okumak için de iyi bir liseye gitmeniz gerekir.

Bu iyi liselere gitmek için de LGS – Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ile bir sınava girmeniz gerekir.

Aslında bu çok geniş bir alandır. Adeta fengezegeni olarak bile adlandırabiliriz. Bu sayfada ortaokul 8.sınıf baz alınarak sorular hazırlanmıştır.

İyi bir lise kazanmak için lgs soruları üzerinde ciddi çalışmak gerekir. Burada 8. sınıf test konusunda yeni nesil sorular yer almaktadır, çıkmış sorular ile karşılaştırmalar yapılabilir, lgs soru dağılımı kontrol edilebilir.

Bu sayfadaki 8. sınıf testleri;

  1. Ünite mevsimler ve iklim test,
  2. Ünite dna ve genetik kod test,
  3. Ünite basınç test,
  4. Ünite madde ve endüstri test,
  5. Ünite basit makineler testti bulunmaktadır.

Bu sayfada 6. ünite ve 7. ünite testleri henüz bulunmamaktadır.

Öğretmenlerimizden bu ünitelerle ilgili test çalışması yapan olursa burada yayınlamaktan büyük bir mutluluk duyarız.

Tabii ki iyi bir lise diye kendinizi de fazla kasmamanız ve yıpratmamanız gerekir. Sadece doğal bir şekilde ve sistematik olarak çalışırsanız inanıyoruz ki hedefinize ulaşırsınız. Ancak hedefinize ulaşamazsanız bu dünyanın sonu demek değildir.











Yaprak Testler – CEVAP ANAHTARLARI


Yaprak Test 11 – Basit Makineler / Fiziksel Olaylar

Yaprak Test 10 – Basit Makineler / Fiziksel Olaylar

Yaprak Test 9 – Madde ve Endüstri / Madde ve Doğası

Yaprak Test 8 – Madde ve Endüstri / Madde ve Doğası

Yaprak Test 7 – Madde ve Endüstri / Madde ve Doğası

Yaprak Test 6 – Basınç / Fiziksel Olaylar

Yaprak Test 5 – Basınç / Fiziksel Olaylar

Yaprak Test 4 – DNA ve Genetik Kod / Canlılar ve Yaşam

Yaprak Test 3 – DNA ve Genetik Kod / Canlılar ve Yaşam

Yaprak Test 2 – Mevsimler ve İklim / Dünya ve Evren

Yaprak Test 1 – Mevsimler ve İklim / Dünya ve Evren


Feel free to comment. Yorum yapmaktan çekinmeyin.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.