Ortaokul Fen Bilimleri 8. Sınıf Yaprak Test 4 CEVAP ANAHTARI – DNA ve Genetik Kod / Canlılar ve Yaşam

DNA ve Genetik Kod / Canlılar ve Yaşam: Bu sayfada Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girecek öğrenciler için ortaokul 8. sınıf fen bilimleri dersi Canlılar ve Yaşam konu alanı 2. ünite DNA ve Genetik Kod ile ilgili çıkabilecek sorulara verilen örneklerin CEVAP ANAHTARI yer almaktadır. PDF olarak indirebilir, çoğaltabilir ve kullanabilirsiniz. Ücretsizdir, herhangi bir telif ücreti ödemenize gerek yoktur.

Ortaokul Fen Bilimleri 8 Yaprak Test 4 CEVAP ANAHTARI

Ortaokul Fen Bilimleri 8. Sınıf Yaprak Test 4 CEVAP ANAHTARI – DNA ve Genetik Kod / Canlılar ve Yaşam

LGS – Liselere Geçiş Sistemi (LGS)

Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Türkiye’de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan ilköğretimden ortaöğretime geçiş sınavı sistemidir ve Ortaokul 8. Sınıf öğrencileri bu sınava girmektedir. 

LGS, TEOG sınavının yerine geçmiştir.

LGS’de çıkan Fen Bilimleri sorularının çözümüne yardımcı olmak üzere bu yaprak testler hazırlanmış ve ücretsiz bir şekilde, öğrencilerin, bu sınava çalıştıran öğretmenlerin özellikle Fen Bilgisi Öğretmenlerinin, velilerin ve idarecilerin kullanımına açılmıştır.

LGS’ye girecek tüm Ortaokul 8. Sınıf öğrencilerimize, onları çalıştıran öğretmenlerine, başta Fen Bilgisi Öğretmenlerine, velilere ve idarecilere dersdunyasi.net ailesi olarak başarılar diliyoruz.

ÖNCE DÜŞÜNELİM, SONRA CEVAP BULMAYA ÇALIŞALIM:

Canlılar ve onlara ait yaşam alanlarında mükemmel bir düzen kurulmuştur. Bazen bize garip gelen olaylar ve canlılar aslında bu kainattaki mükemmel düzenin bir parçasıdır.

Biyoteknoloji alanındaki gelişmeler de canlılar ve yaşam arasındaki ilişkileri anlamamıza ve yeni düşünme alanlarına ulaşmamıza yardım etmektedir.

Örneğin insanoğluna biyoteknolojik çalışmalar ile canlıların genetik yapısını anlama ve onlara müdahale etme yetkisini ve kabiliyetini kim vermiştir?

İnsanlar bilimsel çalışmalarında bu yetkiyi doğru olarak mı, yoksa yanlış olarak mı kullanmaktadır?

Feel free to comment. Yorum yapmaktan çekinmeyin.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.