Varlıkların Dilinden Yaratıcıyı Tanıma

Popüler Kitaplar serisinde yerini alan elinizdeki bu Varlıkların Dilinden Yaratıcıyı Tanıma kitabı size yepyeni bir üslup ve anlayışla kâinat kitabını mütalaa ettiriyor.

Bunun emsallerinden en önemli farkı, kâinattaki varlıkların sanat inceliklerine ve harikalıklarına baktırırken, sanatta sanatkârı, eserde ustayı, nimette o nimeti vereni göstermektedir. Buna mana-yı harfi veya tevhîdî bakış da denir.

            Fransız İhtilali’nden sonra yaklaşık iki yüz yıldır, ilimler hep pozitivist felsefe gözlüğüyle yorumlanıp takdim edildi. Yani Yaratıcı devreden çıkarılarak, O’nun yerine tabiat ve sebepler İlâh şeklinde gösterildi.  Bir Yaratıcı’yı nazara vermenin ve yaratılıştan bahsetmenin bilimsel olmadığı telkin edildi.

            Bu kitapta her ilmin kendi dilinden ilk yaratılış safhaları, sahasında uzman ilim adamları tarafından, ilmin prensip ve düsturları muvacehesinde tatlı ve akıcı bir üslupla sizlere sunulmaktadır.

            Bu eser, kâinata orijinal bir bakış açısı getirmekte, insanın tefekkür ve düşünce ufkunu açmakta ve bir Yaratıcı’yı nazarlardan gizleyen esbap perdelerini aralayarak arkasındaki kudreti göstermekte ve yaratılışın gayesini ve hikmetlerini nazara vermektedir.

Kitabın hazırlanmasında yer alan ilim insanları:
 
Prof. Dr. Alparslan ÖZYAZICI                      
Prof. Dr. Osman ÇAKMAK
Prof. Dr. Metin BÜLBÜL                                 
Prof. Dr. Yunus ÇENGEL
Prof. Dr. Mustafa NUTKU                               
Prof. Dr. Zeki EKER
Prof. Dr. Nevzat TARHAN

Yayın tarihi: 2020


ISBN:
 978-605-9596-25-1

Baskı sayısı: 1. Baskı

Dil: Türkçe

Sayfa sayısı: 127

Yayınevi: Üsküdar Üniversitesi Yayınları

“Varlıkların Dilinden Yaratıcıyı Tanıma” için bir yanıt

Feel free to comment. Yorum yapmaktan çekinmeyin.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.