Ortaokul Fen Bilimleri 8. Sınıf Yaprak Test 3 – DNA ve Genetik Kod / Canlılar ve Yaşam

Bu sayfada Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girecek öğrenciler için ortaokul 8. Sınıf Fen Bilimleri Dersi Canlılar ve Yaşam konu alanı 2. Ünite DNA ve Genetik Kod ile ilgili çıkabilecek sorulara örnekler verilmiştir. PDF olarak indirebilir, çoğaltabilir ve kullanabilirsiniz. Ücretsizdir, herhangi bir telif ücreti ödemenize gerek yoktur.

LGS – Liselere Geçiş Sistemi (LGS)

Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Türkiye’de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan ilköğretimden ortaöğretime geçiş sınavı sistemidir ve Ortaokul 8. Sınıf öğrencileri bu sınava girmektedir. 

LGS, TEOG sınavının yerine geçmiştir.

LGS’de çıkan Fen Bilimleri sorularının çözümüne yardımcı olmak üzere bu yaprak testler hazırlanmış ve ücretsiz bir şekilde, öğrencilerin, bu sınava çalıştıran öğretmenlerin özellikle Fen Bilgisi Öğretmenlerinin, velilerin ve idarecilerin kullanımına açılmıştır.

LGS’ye girecek tüm Ortaokul 8. Sınıf öğrencilerimize, onları çalıştıran öğretmenlerine, başta Fen Bilgisi Öğretmenlerine, velilere ve idarecilere dersdunyasi.net ailesi olarak başarılar diliyoruz.

ÖNCE DÜŞÜNELİM, SONRA CEVAP BULMAYA ÇALIŞALIM:

DNA ve Genetik Kod üzerine yapılan çalışmalar arttıkça canlılar ve yaşam hakkında akıl almaz baş döndürücü bilgilere ulaşılmaktadır.

Binlerce defa büyültüp ancak görebildiğimiz bu küçücük dünyada ne muazzam bilgiler ve yapılar konulmuştur.

Acaba bu bilgiler ve yapılar kim tarafından, niçin konulmuştur?

Görülmeyen bir güç mü; yoksa ne yapacağı belli olmayan tesadüf mü, farkında olmayan sebepler mi, aklı olmayan tabiat mı yapmıştır? Yoksa kendi kendine mi olmuştur?

Feel free to comment. Yorum yapmaktan çekinmeyin.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.